Компьютерная помощь онлайн

Светлую сторону компьютерных проблем.

Производство “BOOT” USB-ja

Dandanes se prenosni mediji kot so CD/DVD manj uporabljajo kot nekoč, s tem pa se tudi zmanjšuje uporaba CD/DVD optičnih bralnikov. USB ključki so zaradi svoje oblike, svojih pomnilniških lastnosti ter cene zelo priljubljeni med ljudmi. Zato vam bom v tem članku predstavil, kako svoj USB pomnilnik uporabiti kot zagonski pogon ISO slik z programom Rufus.

Показать содержание

Varnost in zaščita na internetu

Kaj lahko storimo sami za lastno varnost na internetu?

Veliko. Največ, kar lahko naredite sami za varnost pri uporabi interneta je, da se poučite in da ste osveščeni o varni rabi spleta. In ne pozabite, из poučite o tem še svoje otroke. Naši osebni in poslovni podatki so največja tarča za spletne napadalce in ob zlorabi le teh lahko naredijo veliko škodo.

Показать содержание

Najmanjši namizni računalnik

Na spletni strani za množično financiranje Kickstarter, smo zasledili produkt, ki bi lahko bil uporaben ter zanimiv za vse generacije. Govorimo o najmanjšem doslej izdelanem osebnem računalniku. Imenuje se Neutron in projekt je na Kickstarter objavilo podjetje Atom Computer iz San Diega. Projekt je presegel svoj cilj glede financiranje, ki znaša 30.000 € in tako dosegel znesek 47.335 €.

Računalnik je v povprečju manjši od mnogih pametnih telefonov na tržišču, njegove specifikacije pa ne dosega večina računalnikov, ki jih imamo doma. Obstajata dve verziji računalnika in to sta Neutron ter Neutron PRO. Показать содержание

Kako “videti” komponente računalnika?

Vas je kdaj zanimalo, katere komponente imate v svojem računalniku? Potem nadaljujte z branjem. Gre se za programsko opremo, ki jo prenesemo z interneta in z njo vidimo, katere komponente imamo v računalniku, vse njihove sprecifikacije, и.т.д..

Program, s katerim preverite osnovne komponente računalnika, se imenuje CPU-Z in si ga lahko prenesete s TE сайт.

Alternative CPU-z so HWMonitor, HWiNFO, PC Wizard, Speccy в ostale.

Razumeti SPF – Sender Policy Framework explained

The Problem: Sender Address Forgery

Today, nearly all abusive e-mail messages carry fake sender addresses. The victims whose addresses are being abused often suffer from the consequences, because their reputation gets diminished and they have to disclaim liability for the abuse, or waste their time sorting out misdirected bounce messages. Показать содержание