Predplačniški in naročniški paketi

Danes bomo izvedeli razliko med predplačniškimi in naročniškimi paketi. Spodaj je tudi tabela v kateri je nekaj znanih naročniških paketov.

  1. Predplačniški paket

Predplačniški paket vam ponudi le nekaj enot, katere zakupite. Polnjenje teh enot je preprosto, saj samo pošljete sporočilo (naročniki) na določeno številko, kjer napišete kateri mobilni številki boste dodali enote in za koliko evrov.

A1 ponuja predplačniške pakete A1 Simpl, kjer je osnovna tarifa A1 Simpl, vendar lahko naknadno izberete pakete z zakupom enot. Zakup enot A1 Simpl mali vam ponuja 1.000 enot za 30 dni (zakup 5€), malo dražji pa je A1 Simpl veliki, ki vam ponuja zastonj klice v omrežje A1 in 10.000 enot za 30 dni (7,99€). Enotna tarifa za pogovore v vsa mobilna omrežja stane 0,15 € na minuto, toliko pa je tudi cena sms-ov. A1 ima opcijo polnjenja preko telefona (vtipkate *448* 14-mestno številko# in pritisnete tipko za klicanje), preko spleta (obiščite A1.si/polni in spedite navodilom), storitev POLNI (naročniki A1 storitev lahko polnite predplačniški račun za znesek po vaši izbiri tako, da na številko 448 pošljete sporočilo SMS z zneskom polnitve in telefonsko številko prejemnika), polnitev v aplikaciji Moj A1, storitev Pay365 (omogoča enostavno enkratno polnjenje Simpl računa prek SMS sporočila ali periodično mesečno polnjenje določenega zneska) in pa samodejno polnjenje Simpl računa.

Telekomov Mobi paket ponuja različne zakupe paketov. Mini Mobi omogoča 400 enot (sporočila, prenos podatkov in klici v Sloveniji ali v območju EU-tarife) že samo za 3,95 €. Čvekaj Mobi pa ponuja neomejene klice znotraj mobilnega omrežja Telekom Slovenije in 3.000 enot za sporočila, prenos podatkov in klici v druga slovenska omrežja v Sloveniji ali v območju EU-tarife za 7,95€. Polnjenje je enostavno in sicer, lahko napolniš z moneto (s svojim telefonom, brez kartice Mobi), s kartico Mobi, s plačilnimi karticami, plačevanje s trajnikom prek Pay365 in pa direktna polnitev na prodajnem mestu.

Bob ponuja kartico SIM z vključenim bonusom 100 enot v Sloveniji, ki so aktivne kar 1 leto in so na voljo tudi po prvi polnitvi dobroimetja. Po aktivaciji lahko izbirate med predplačniškimi paketi z zakupom enot, ali bob 6,6 centa, s katerim plačujete enotno ceno na minuto, SMS sporočilo ali prenos podatkov (MB). Bob priporoča drzni bob, kjer lahko za 9,99 € dobite kar 3000 enot (klici in sporočila) in 25 GB podatkov. Bob omogoča tudi ostale pakete, kot so hit bob, bob 5ka in bob 6,6 centa.

  1.  Naročniški paket

Zgoraj omenjeni operaterji ponujajo poleg predplačniških paketov tudi naročniške pakete.

  • A1 ponuja naročniške pakete tudi za otroke in sicer z A1 Guard, kjer pomagajo staršem varovati otroke na spletu (določijo časovno omejitev podatkov, onemogočijo nasilne spletne strani, onemogočijo uporabo podatkov po zakupljeni količini itd.). Najcenejši paket A1 Go! Je A1 Go! XS, kjer za samo 8,99€/m paket vključuje 1000 minut in SMS/MMS v Sloveniji in Eu gostovanju in 1 GB prenosa podatkov (od tega 1 GB v EU).

  • Bob ponuja 4 različne pakete: drzni bob, hit bob, bob 5ka in bob 4cente. Bob sam priporoča drzni bob, saj paket, ki stane samo 9,99 € vključuje 3000 sporočil in klice (v vsa mobilna omrežja in v EU gostovanju), 25 GB prenosa podatkov v Sloveniji in 4 GB prenosa podatkov v EU.

  • Telemach-ov paket VEČ ponuja 2 GB prenosa podatkov v Sloveniji, neomejene klice v omrežje Telemach, 120 minut klicev v druga mobilna omrežja v Sloveniji, neomejene SMS in MMS v Sloveniji za samo 6 €. Telemach ponuja tudi ŠE VEČ in NAJVEČ.

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja