Brezplačni programi za izdelavo DVD vsebin

Preleteli smo ponudbo brezplačnih programov za izdelavo DVD medijev (DVD authoring), ki nam omogočajo kreiranje celotne DVD vsebine – od dodajanja različnih video posnetkov, menijev, navigacije, podnapisov,… Pri nekaterih nekaj več, pri dugih nekaj manj. Preverite, preizkusite in se odločite kateri vam najbolje odgovarja.

DVD Flick

Z programom DVD Flick lahko uvažate zvočne posnetke, video datoteke, podnapise, ustvarjate DVD-Video filme. Na uradni spletni strani je zapisano, da DVD Flick podpira 40 vrst audio kodeksov in 60 različnih video kodeksov. Sposoben je uvažati štiri formate za podnapise in sicer: Aplha (.ssa/.ass), MicroDVD (.sub), SubRip (.srt) in SubView. Avtor programa je Dennis Meuwissen, prvič je bil izdan 26.6.2009. Zapisan je v programskem jeziku Visual Basic 6 in omogoča uporabo samo na operacijskem sistemu Windows.

Program je v redu, a še zmeraj je dosti boljših konkurenc. Je tudi malo težji za uporabo saj je obrezovanje videov kar zapleteno.

Povezava na uradno spletno stran: http://www.dvdflick.net/

AVStoDVD

Je programska oprema za pretvorbo različnih medijskih formatov. Omogoča video in avdio kodiranje, video in avdio urejanje AVISynth filtrov. Vsebuje zelo priročen DVD Menu Editor s prilagodljivimi statičnimi in animiranimi meniji.

Povezava na uradno spletno stran:https://sites.google.com/site/avstodvdmain/

 

DeVeDe

Je brezplačna odprtokodna programska oprema. Omogoča zapis na CD/DVD diske. Lahko ustvari DVD, VCD, SVCD, China Video Disc in MPEG-4 ASP. Optimiziran je za dvojederne procesorje, dodajanje podnapisov. Program podpira veliko različnih formatov.

Avtorji programa so Sergio Costas, Peter Gill in Gustavo Sanchez. Izdan je bil 30.12.2011. Omogoča uporabo v operacijskem sistemu Windows in Linux.

Povezava na uradno spletno stran: http://www.devede.org/

 

 Koyote Video to DVD

Je brezplačna programska oprema, ki se uporablja za pretvorbo multimedijskih vsebin. Je enostaven za uporabo, omogoča “speedy” pretvorbo, in ima veliko podprtih vhodnih formatov. Podpira AVI, XviD, MPEG, MP4, VOB, WMV, FLV, M2TS.

Je eden od boljših programov za izdelavo DVD vsebino, po našem mnenju.

Povezava na uradno spletno stran:

http://www.koyotesoft.com/video-software/free-videos-to-dvd.html

 

DVD Styler

DVD Styler je program za urejanje videov, ki omogoča uporabo na Windows, Mac OS X in Linux operacijskih sistemih. Je brezplačna programska oprema, z licenco GNU GPL. Nekateri uporabniki so ga kritizirali kot vključitev »adware« v zadnjih različicah. Izdan je bil 6.12.2003, v programskem jeziku C++. Zadnja različica je prišla ven 21.7.2013. Na voljo je v Nemščini in Angleščini.

Povezava na uradno spletno stran: http://www.dvdstyler.org/en/

 

 

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja