Brezplačni programi za video zajem vsebin na zaslonu

Programi za zajem video vsebine zaslona računalnika so v zadnjih letih postali precej enostavni uporabni tudi za manj tehnično podkovane računalniške uporabnike. Uporabljamo jih lahko za zajem posnetkov za tehnično pomoč prek spleta, za pripravo izobraževalnih vsebin, pri snemanju igranja iger in drugih namenih. Poglejmo si nekaj brezplačnih tovrstnih programov.

CamStudio

Program CamStudio je bil izdan oktobra 2001, zadnja verzija programa je 2.7.2., program je bil narejen v programskem jeziku C++.

Je eden najbolj znanih programov za zajem videa vašega namizja. Program je zelo preprost za uporabo, vendar kljub temu ima veliko nastavitev in možnosti za zajem. Program CamStudio zajema video posnetke vašega namizja in jih shrani kot datoteko s končnico .avi.

Izdala sta ga nickthegeek in windycity.

Povezava na uradno spletno stran: http://camstudio.org/

 

ezvid

ezvid ima veliko izjemnih funkcij in učinkov, ki so le pri plačljivih programih.

Glasovno snemanje, snemanje obraza, sinteza govora in nadzor hitrosti so le nekatere izmed funkcij , ki jih nudi Ezvid. Z enim klikom, lahko posnamete vaš zaslon.

Ezvid izkorišča moč računalnika za ustvarjenje ostre in visoke ločljivosti posnetkov. Ezvid je skrbno zasnovan tako, da poveča hitrost zaslona snemanja in urejanja videa. Z auto-save funkcijo, vgrajeno v YouTube, in veliko drugih, Ezvid pušča konkurenco v prahu.

Povezava na uradno spletno stran: http://www.ezvid.com/

Jing

Jing je računalniška storitev namenjena zajemu videov, slik, animacij, ki omogoča delitev na spletu. Program je preprost za uporabo, saj ne zasede dosti prostora na vašem namizju.

Ko zaženete program se vam na vrhu namizja odpre ikona v obliki sonca (rumeni krog). Z premikom miške na to ikono se vam odprejo tri možnosti: nastavitve, zgodovina in zajem.

Edina slabost tega programa je, da podpira le videe z končnico .swf.

Povezava na uradno spletno stran: http://www.techsmith.com/jing.html

 Free Screen to Video

Je program od podjetja Koyote software. Namenjen je za zajem videov za pomoč, urjenje, in šolstvo na oddaljen način. Lahek za uporabo, le malo možnosti in nastavitev. Je tudi malo slabše oblikovan uporabniški vmesnik, vendar to ni velikega pomena. Video posnetka ni možno spreminjati v ostale oblike kot pa samo .avi, zato pride po navadi do težave, da je posnetek prevelik oziroma ga je potrebno naknadno pretvoriti v drug zapis.

Povezava na uradno spletno stran: http://www.koyotesoft.com/video-software/free-screen-to-video.html

 

 

Webinaria

 Webinaria omogoča zajem namizja, glasovno pripovedovanje, pretvorbo iz AVI datoteke in FLV z najnovejšo tehnologijo. Različica 2.1 vključuje urejevalnik video posnetkov, ki uporabnikom omogoča shranjevanje projektov, dodajanje besedila, zvoka…

Povezava na uradno spletno stran: http://www.webinaria.com/

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja