Čas za zamenjavo pisarniških programov? Spoznajte Kingsoft Office.

Kingsoft Office je brezplačen pisaniški paket za domačo uporabo, ki nam lahko v veliki meri popolnoma nadomesti plačljivi Microsoft Office. Posebaj je vredno razmisleka v kolikor Microsoftov paket uporabljate nelegalno (in ponoči zaradi tega težko spite). Gotovo ste že slišali za brezplačne nadomestke kot so Open Office, Libre Office in podobne. Tokrat pa si poglejte kako izgleda kitajski Kingsoft Office – Office Suite 2013, ki bi znal zadovoljiti velik krog uporabnikov.

Prenesete ga lahko iz spletne strani http://www.kingsoftstore.com. Velikost namestitve programa je le 45.4MB. Ponuja pa namestitev tako na Windows kot tudi Linux in Android operacijski sistem.
Namestitev je enostavna – sledite čarovniku za namestitev in po par klikih je program nameščen na računalnik. Vsebuje tri programe:

  1. za pisanje besedil Kingsoft Write,
  2. za delo s preglednicami Kingsoft Spreadsheet,
  3. za predstavitve Kingsoft Presentation.

Pisarniški paket je zelo podoben Microsoft Officu 2007 in novejši. Tega niti ne skriva saj lahko spremenimo izgled, da je ta podoben različicam Microsoft Offica 2003 in starejše. Podpira pa tudi Microsoftove formate DOCX, XLSX in PPTX.

Prvi program je Kingsoft Writer, namenjen urejanju besedil.

 

Drugi program v zbirki je program za delo s preglednicami – Kingsoft Spreadsheet.

 

Tretji program v zbirki pa program za predstavitve Kingsoft Presentation.

 

Glede na izgled ima velik potencial pri uporabi. Domači uporabniki imajo na voljo dober brezplačen pisarniški paket. Poslovni uporabniki pa lahko posežejo po plačljivi različici Kingsoft Office Professional, ki jo lahko kupijo za cca. 50 EUR. Priporočamo tudi preizkus različica za vaš Android telefon ali tablico. MB

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja