Gmail težave – loading (nalaganje) traja v neskončnost

Glede na veliko število uporabnika Google poštne storitve Gmail lahko rečemo, da je v praksi, forumih, blogih ipd. presenetljivo malo težav uporabnikov. Se pa dogaja, da nas naš – dnevno uporabljeni – Gmail lahko preseneti s kako nepredvideno napako, ki nam odvzame možnost e-poštnega komuniciranja. Že pri domači uporabi bi na odpravo težave težko čakali nekaj dni, da ne govorimo v primeru uporabe elektronske pošte v poslovne namene. Poglejmo si kako odpraviti težavo, ko nam po prijavi v naš gmail račun glavne možnosti ne odpirejo – namesto tega se prikaže napis Loading… (slo: Nalaganje…) in se ne zgodi ničesar.

Pa si poglejmo nekaj rešitev zgornje težave:

  1. Najbolj enostavno oziroma najhitrejša rešitev je izbira osnovnega prikaza – po uspešni prijavi v Gmail račun spodaj na strani najdite in izberite opcijo “basic HTML” ali slovensko “osnovni HTML”.
  2. Za trajno rešitev težave poizkusite z namestitvijo zadnje različice brskalnika (poznane so težave z starodobniki IE6, Chrome1, itd.) – najbolj pogosto boste s tem odpravili težavo!
  3. Poizkusite z brisanjem Cache (slo: Predpomnilnik) in Cookies (slo: Piškotki) v brskalniku
  4. V kolikor niste rešiti ležave z zgornjimi predlogi pa lahko testno oziroma začasno onemogočite Buzz, protivirusne programe, požarni zid, dodatke (gadgets) ipd.
  5. Pri FireFox-u je omenjeno težavo uspelo rešiti tudi z sledečo nastavitvijo: v naslovno vrstico vpišite “about:config” in pritisnite Enter, potrdite da boste previdni nato pa poiščite nastavitev dom.storage.enabled in jo spremenite iz false na true. Ponovno zaženite Firefox in preverite ali vam je uspelo.
  6. Poiščite strokovno računalniška pomoč seveda 🙂

Komentarji

MV

Žal ne pomaga. V IE lahko nalagam google maps in navigiram, v FF jih nalaga v neskončnost.
Ima kdo kakšno idejo ?

dom.sotrage.enabled je že ena “true”.

Pozdrav,
MV

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja