Kako enostavno pomanjšati fotografije za pošiljanje po pošti?

Vedno pogosteje se srečujemo s težavami pri pošiljanju fotografij posnetih s fotoaparatom preko elektronske pošte. Razlog je zajem fotografij velikih dimenzij, ki ima, kot vidimo, tudi svoje slabosti.  Poizkusili bomo najti najenostavnejši način kako slike hitro in učinkovito pomanjšati s programom Image Resizer.

Preizkusili smo nekaj programov, ki omogočajo enostavno zmanjšanje slik. Najboljši po našem izboru je program Image Resizer for Windows.

ENOSTAVNOST UPORABE

  1. Odprite mapo kjer se nahaja(jo) fotografija, ki jih želite pomanjšati. Na fotografiji (ali več) kliknite z desnim miškinim gumbom in odpre se vam kontekstualni meni v katerem izberite možnost izbire “Resize pictures”.
  2. Odpre se vam okno kjer izberete “Small” velikost (ali drugo izibro) in potrdite z gumbom “Resize”.
  3. Program nam poleg originalne slike kreira pomanjšano kopijo slike. Ime slike obdrži enako, doda le izbrano dimenzijo – v našem primeru je iz originalne slike “Desert” kreiral manjšo sliko “Desert (Small)”. Tako imamo sliko pripravljeno za pošiljanje po elektronski pošti ali drugo uporabo.

Je lahko še bolj enostavno?

Alternativni programi za pomanjševanje slik: PIXresizer, Free Image Resizer, Picasa, Shrinkpictures.com, picresize.com, Image Resizer Windows XP.

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja