Ko protivirusni program ni dovolj…

Protivirusni programi so pomemben del programske opreme, ki skrbi za večjo varnost našega računalnika. Kdo bi si želel pojavljanje motečih oken, počasno delovanje računalnika, krajo podatkov, denarno prevaro in podobno. Zavedati se je potrebno, da poleg virusov na naše računalnike prežijo tudi druge oblike nevarnosti. Splošno jih imenujemo nezaželena programska oprema (ang: malware) med katere poleg virusov sodijo tudi vohunski programi (ang. spyware), trojanski konji (ang: trojan horse), črvi (worm), nezaželena pojavna okna (pop-up) in drugi.

Med boljšimi brezplačnimi namenskimi programi, ki znajo varovati oziroma odstraniti tovrstno škodljivo programsko opremo so zagotovo spodnji štirje. Večina je brezplačnih za domačo uporabo, za računalnike v podjetju pa bo potrebno izbrati katero izmed plačljivih licenc.

1. Spybot: Search & Destroy 2
Povezava: http://www.safer-networking.org/

2. Malwarebytes’ Anti-Malware
Povezava: http://www.malwarebytes.org/

3. SUPER AntiSpyware
Povezava: http://www.superantispyware.com/
http://www.superantispyware.com/images/SAS50/IMGSAS50_Main_Large.jpg

29. april 2013: Pojavlja se težava pri odstranitvi programa in sicer po odstranitvi javlja manjkajoči gonilnik – povezava na rešitev težave.

Preizkusite katerega izmed njih in morda boste presenečeni kaj vse od nezaželene programske opreme se nahaja na računalniku. Ali pa boste po enournem pregledu zamahnili z roko in se počutili dobro ob izpisu, da je vaš računalnik popolnoma brez nezaželene programske opreme.

Če niste prepričani kaj počnete in boste potrebovali pomoč pa se le obrnite na strokovno računalniško pomoč. Z veseljem bomo pomagali.

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja