Microsoft Security Essentials – več kot brezplačna antivirusna zaščita

MSEŽe nekaj časa je minilo odkar je tudi Microsoft ponudil lastno brezplačno protivirusno programsko opremo in se pridružil konkurenci brezplačnikov kot sta npr. pogosto uporabljena Avast Antivirus in AVG. Ali sploh še kdo uporablja nelegalno protivirusno programsko opremo? Več o programskemu paketu, lastnostih in prednostih si preberite v celotnem prispevku.

Presenetljivo je Microsoftovo neizpostavljanje tega produkta, saj veliko uporabnikov, ki dnevno uporablja MS programsko opremo niti ne ve, da ta brezplačna zaščitna oprema obstaja. Pohvalno je tudi dejstvo da se ga ne vsiljuje kot del operacijskega sistema Windows ampak kot samostojen dodatek. Potrebno je izpostaviti, da namestitev programa preverja legalnost operacijskega sistema preko poznanega MS Genuine Advantage.

Kaj sploh ponuja?

Poleg protivirusne zaščite v realnem času nas ščiti pred vohunsko programsko opremo, trojanskimi konji in drugimi škodljivimi programi.

Program obstaja za opracijske sisteme:

Windows XP (Service Pack 2, Service Pack 3),
Windows Vista (Gold, Service Pack 1, Service Pack 2) in
Windows 7.

Še nekaj ključnih prednosti:

– namestitev je zelo enostavna
– posodabljanje novosti je za uporabniku neopazno
– ni potrebno nobeno podaljševanje licence (npr. kot pri avastu)
– med samim delovanjem se program izkaže z dobrim delovanjem v ozadju
– majhna poraba procesorske moči
– enostavnostjo uporabe

Res da je Microsoft Security Essentials kot brezplačen program namenjen le domačim uporabnikom, medtem ko se morajo poslovni uporabniki obrniti na katero izmed plačljivih opcij. MB

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja