Ogled TV vsebin na računalniku – IPTV Tuš telekom

Kot ste najbrž že slišali vam IPTV omogoča enostavno predvajanje TV vsebin na vašem računalniku. To velja za večino ponudnikov od Siol-a oz. Telekoma, T-2, Tuš telekoma, Amisa in drugih. Kako nastaviti naprave, da bo željeno delovalo se (malenkostno) razlikuje od posameznega operaterja. Pogoj je seveda, da ste naročnik IPTV. Poglejmo si kako zgleda nastavitev pri Tuš telekom.

1. Povezovanje naprav

Računalnik: na računalniku boste potrebovali mrežno kartico – namenjena samo za ogled IPTV kanalov. OPOMBA: Če boste želeli hkrati uporabljati tudi internetne storitve boste potrebovali dodano mrežno kartico (lahko tudi brezžično).
Usmerjevaljnik: na usmerjevalniku vstavite mrežni kabel v Video port (default nastavitev video porta za usmerjevalnik DrayTek Vigor 2700V je LAN 3). Drugi konec mrežnega kabla pa v mrežno kartico v računalniku. Slika spodaj – točka 2.

2. Nastavitev računalnika

Mrežni kartici, namenjeni za ogled TV vsebin, nastavite IP naslov npr. 1.1.1.1 in masko omrežja npr. 255.255.0.0

Primer namestitve za program MulticastTV
Namestite si program za ogled naprimer MulticastTV. Zaženite ga in v meniju izberite Možnosti / Nastavitve. V zavihku Osnovno in pod kategorijo “Mrežna kartica priklopljena na IPTV omrežje” izberite pravo mrežno kartico. Sedaj imate možnost uporabiti obstoječo listo TV kanalov, ki jo nadete tukaj (playlist Tus telekom MulticastTV.txt) ali pa TV kanale poiščete “ročno” na sledeč način: spodaj v kategoriji “Nastavitve iskalca kanalov” določite IP rang od 239.10.30.1 do 239.10.30.255, port (vrata) nastavite na 1234. Kliknite gumb Išči in našel vam bo vse obstoječe kanale. Sledi le še ogled TV kanalov na računalniku.

Primer namestitve za program VideoLAN – VLC
Za program VLC lahko playlisto TV kanalov Tuš telekom dobite tukaj (Tus telekom XBMC.txt). Končnico datoteke spremenite iz txt v m3u.
Ročno pa uporabite spodnje nastavitve.
Protokol: UDP
Naslov: @239.10.30.n   n=1-255
Vrata: 1234

Primer namestitve za program XBMC
Za program XBMC lahko uporabite playlisto TV kanalov Tuš telekom kot pri programu VLC (Tus telekom XBMC.txt). Končnico datoteke spremenite iz txt v m3u.

MB

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja