Prikaz video nadzornih kamer na Androidu s programom tinyCam Monitor

V prejšnjem članku smo prikazali kako izkoristiti in nastaviti običajno računalniško kamero ali pa tudi bolj profesionalno za video nadzor. Za ogled vsebine kamere pa smo uporabili kar spletni brskalnik. V kolikor si lastimo mobilno napravo z OS Android pa lahko enostavno uredimo prikaz slike iz kamere tudi na mobilnih napravah – tokrat s pomočjo brezplačnega programa tinyCam Monitor za Android.

Primer nastavitve kamere je prikazan v prejšnjem članku, kjer dobite tudi podatek o kameri, ki ga bomo potrebovali za nastavitev programa tinyCam Monitor – IP naslov in vrata kamere. Primer: 192.168.1.4:8081.

1. na napravo z OS Android si z Google Play namestite brezplačno različico tinyCam Monitor

2. zaženite program in izberite nastavitev “Manage cameras”

3. dodajte novo kamero z gumbom “Add camera”

4. pod nastavitvami “Edit hostname” vnesite IP naslov – npr: 192.168.1.11

5. pod nastavitvami “Edit port number” pa vnesite številko vrat – npr: 8081

V kolikor imate srečo si boste na zaslonu vaše mobilne naprave že ogledovali “živo” sliko iz kamere. V kolikor te še ne bo pa pa boste morali preveriti še ostale nastavitve za posamezno kamero. Pogosto je potrebno nastaviti “Camera mode”, ki se je v našem primeru (v povezavi z Yawcam) kot pravilna izkazala “Stream JavaScript”.

MB

 

Komentarji

las artes

če od zunaj pride do programa in ne vidi slike, tukaj ne vem kaj bi bilo narobe.če ima android ali ios telefon/tablico potem obstaja kup programčkov prov za kamere. Vpišeš not vrjetno ip od camer in gledaš.Je že dolg odkar sem se igral s temi porti, tko da sem že mal pozabil.Na dyndns.org si naj naredi račun. S tem bo dobil “statični IP” oz. mu ta stran skrbi, da bo vedno preko nick_name.dyndns.org dostopal do svojga omrežja oz naprav v njem.Glede forwardiranja portov bi pa res mogel pogledat doma kako sem nastavil in kje točno.Če bo malo po googlal bo hitro našel. Oz v navodilih od njegovga routerja sigurno piše.Bilo kaj bo delal naj testira tako:- najprej v svojem lokalnem omrežju- pri prijatlu na njegovem omrežju- na telefonu s 3G povezavo.Potem bo pa videl kako daleč je prišel in je tako tudi lažje pomagat.

Sugel

Vprašanje je kako boš to skonfiguriral. Ker so štiri kamere bodo najbrž na switchu, da ne zabiješ celotnega routerja. Ali so kamere PoE, če so bi bilo pametno nabavit tudi tak switch, povežeš prek routerja. Če je IP routerja 192.168.1.1 dodeliš kameram od 192.168.1.101 in naprej 102 itd. IP kamere spremeniš najlažje preko IP finderja, potem vsaki kameri v nastavitvah določiš port preko katerega boš dostopal do posamezne kamere in jasno odpri te porte tudi na routerju ( port forwarding od 1000 do 1000 ) za prvo kamero itd. Urmet nvm predvidevam da je za gledat na prvem računalniku, nvr server je za snemanje, Client pa za oddaljen dostop na drugem računalniku. Na oddaljenem dostopu, vpisuješ kamere po tvojem statičnem IPju in prej določenih portih za posamezno kamero.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja