uTorrent in njegova uporaba

Micro Torrent (uTorrent) je programska oprema za izmenjavo datotek preko P2P omrežij, ki je ni treba namestiti na trdi disk računalnika in je sila preprosta za uporabo. Program uTorrent pri delovanju potroši zanemarljivo količino trdega diska (130 KB) in pomnilnika (1,5 MB), a ponuja vse funkcionalnosti klasičnega BitTorrent odjemalca. Najnovejša različica inovativne programske opreme (različica 1.4) je opremljena s P2P protokolom naslednje generacije, ki omogoča celovit in enostaven grafični nadzor nad dolvleko datotek. Novi uTorrent omogoča celo nastavitev hitrosti dolvleke v priročni tedenski tabeli, kjer lahko dolpoteg datotek ob določeni uri omejimo na prednastavljeno hitrost ali celo izklopimo. Nadvse uporabna programska oprema za izmenjavo datotek podpira tehnologijo DHT, ki programu služi kot sredstvo za upravljanje z vozlišči tudi brez prisotnosti sledilnega pasa (tracker). Z uporabo funkcije “Boss key” lahko program kadarkoli skrijemo s pritiskom na prednastavljeno kombinacijo tipk na tipkovnici. Nova različica programske opreme za izmenjavo datotek uTorrent je že na voljo za brezplačno dolvleko z naslova www.utorrent.com.
Povzeto po http://trot.mojforum.si/trot-about1870.html.

Namestitev

Greste na stran http://www.utorrent.com/ in tam najdete gumb FREE DOWNLOAD! enkrat kliknete na njega.

Nato se vam odpre okence na katerem kliknete SAVE FILE(SHRANI DATOTEKO).

Ko vam datoteko shrani, jo zaženite in jo namestite. Po namestitvi se vam za program zažene.

Ko je nameščen izgleda tak.

Nato greste lahko na najbolj znano slovensko torrent stran www.partis.si .
Odpre se mi vam okno. Za uporabljanje te strani morate biti registrirani, če še niste se dajte.
Po registraciji na mail(kateraga ste vnesli za reg.) dobite uporabniško ime in geslo, ki ga boste morali vnesti za vstop na to stran.

Ko ste prijavljeni na strani “partis” si izberite poljubno vsebino, ki jo hočete prenesti.(filmi, igrice, programi, itd..) V mojem primeru sem izbral serijo dr. Housa.

Nato kliknemo “Prenesi torrent”in prikaže se nam naslednje. Najlažje nam je da klinemo opcijo “Odpri s programom” in izbermo uTorrent.(če uTorrent privzeto lahko samo kliknemo “V redu”).

Po kliku “V redu” se nam zažene program in začne prenašati datoteko kot vidite na sliki.

Če imate kakšne težave z nastavitvami uTorrenta imate tukaj pomoč.

http://wiki.partis.si/index.php/Pravilne_Nastavitve_Za_uTorrent_1.8

Ustvaril: Martin Kobetič

Komentarji

admin

Ja nekateri avtorji “malo” površni. Hvala za opozorilo. Vir uvodnega teksta je dopisan. Dober namen objave pa upam, da bo kljub temu dosegel kakega manj veščega uporabnika s težavami pri uporabi uTorrent-a.

Prome

Tole definitivno ni zraslo na tem spletnem mestu, kajti opis je spisan za različico 1.4 medtem ko je zunaj že 2.0.3. Za slike je tudi razvidno da so delo vsaj nekaj različnih avtorjev, nato pa se s polnim imenom ter priimkom šopiriš pod zapisom, kot da je v celoti tvoje avtorsko delo. Sicer pa, kdo bi pričakoval moralne vrednote pri sodobnih piratih …

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja