Vklop samodejne prijave uporabnika v OS Windows XP

Kako v Windows XP pripravimo računalnik do tega, da nam ni potrebno vsakič ob priklopu vpisovati geslo? Res da se je potrebno zavedati, da bodo lahko tudi druge osebe dostopale do našega uporabniškega računa. Na mestu je zelo pogosto vprašanje med varnostjo in uporabniško udobnostjo. Odločitev je na vas. Postopek povzet po Microsoft spletni strani.

Vir: http://www.ehotdiscussion.com/wp-content/uploads/2009/06/windows_xp_ctrl_alt_delete_logon1.jpg

Samodejno prijavo lahko vklopite, ne da bi urejali register v sistemih Windows XP Home Edition in Windows XP Professional v računalniku, ki ni pridružen domeni. Da bi to naredili, sledite tem korakom:

  1. Kliknite Start in nato še Zaženi.
  2. V polje Odpri vnesite control userpasswords2 in kliknite V redu.Opomba Ko uporabniki operacijskega sistema Windows XP Home Edition poskušajo prikazati informacije o pomoči v oknu za uporabniške račune, se te informacije o pomoči ne prikažejo. Poleg tega pa uporabniki prejmejo naslednje sporočilo o napaki:
    Datoteke s pomočjo Pogon:\Windows\System32\users.hlp ni mogoče najti. Preverite, ali je datoteka na pogonu trdega diska. Če je ni, jo morate znova namestiti.
  3. Odstranite potrditveno oznako iz polja »Za uporabo tega računalnika morajo uporabniki vnesti uporabniško ime in geslo« in kliknite Uporabi.
  4. V oknu Samodejna prijava vnesite geslo v polje Geslo in ga vnesite znova v polje Potrditev gesla.
  5. Kliknite V redu, da zaprete okno Samodejna prijava, in kliknite V redu, da zaprete okno Uporabniški računi.

Vir: http://support.microsoft.com/kb/315231/sl

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja