Hitrejši zagon računalnika

Se vam je že kdaj zgodilo, da se vam je računalnik prižigal »pol ure« in še potem ste rabili dolgo časa, da ste lahko začeli normalno delati na njem. Imamo eno od rešitev tega problema, ki vam bo omogočila, hitrejšo pripravljenost vašega računalnika na uporabo! To pa bomo storili tako, da bomo izključili zagon nekaterih nepotrebnih programov ob zagonu računalnika.
OPOZORILO: Nepravilna uporaba postopka lahko privede do nepravilnega delovanja operacijskega sistema. Postopek izvajate na lastno odgovornost.

To storimo po spodaj opisanem postopku:

1. Gremo na meni start, napišemo v iskalno vrstico ‘cmd’, kot je prikazano na sliki:

2. Pritisnemo tipko »enter« in odpre se nam črna konzola in vpišemo ‘msconfig’ in ponovno pritisnemo »enter«:

3. Odpre se nam sivo okno v katerem izberemo zavihek »Startup«, kjer so izpisani vsi programi, ki se zaženejo ob zagonu operacijskega sistema – slika spodaj:

4. V tem oknu odkljukamo vse odvečne programe: npr.  Windows Live Messenger, uTorrent/bitTorrent, različne update za nepomembne programe, Daemon tools itd. OPOZORILO: Paziti moramo, da ne izklopimo katerega izmed pomembnih procesov npr. protivirusnega programa (v prikazanem primeru je to Avast!), oziroma katerega od drugih pomembnih procesov (tudi operacijskega sistema)!!! Spisek procesov najdete na http://www.tasklist.org/

5. Sedaj, ko smo izklopili vse nepotrebne programe, moramo samo še potrditi (to storimo z gumbom »V redu«) in računalnik bo od nas zahteval ponovni zagon računalnika, zato pritisnemo »Restart« (ali ponovni zagon) in z malo sreče bomo pospešili zagon računalnika.

Jan Mrhar

Povezave: http://www.tasklist.org/

Komentarji

megi

HM………….jS IMAM PROBLEM………..sem si inštalirala dodatek za igrco the sims 2 pa mi zdaj ne gre igrat…………. ker piše da bi mogla originalni cd imet……..pa neke so napisal dab probala z Daemon Tools

pa nevem kak ………

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja