Onemogočite samodejno prebujanje iz spanja


Računalnik ste dali v spanje. Ko ste se vrnili k njemu, ste opazili, da je prebujen in spet deluje. V lekciji boste spoznali, kako lahko ta nadležen problem odpravite.

1. korak: Da sploh ugotovite, kaj je nazadnje prebudilo vaš računalnik, v iskanje v Startu vpišite cmd, da se odpre ukazni poziv, vanj pa vpišite powercfg -lastwake (sporoči kateri dogodek ali naprava je povzročila zbuditev).
Za še bolj natančne informacije, pa vpišite powercfg -devicequery wake_armed.

2. korak: Najprej bomo to početje onemogočili programski opremi.
Odprite Nadzorno ploščo in izberite Sistem in varnost.

3. korak: Odprite Možnosti porabe energije.

4. korak: V tem oknu vidite več načrtov porabe energije. Izberite tistega, ki ga želite spremeniti oz. ga uporabljate in kliknite na Spreminjanje nastavitev načrta.

5. korak: Naprej kliknite na Spremeni dodatne nastavitve porabe energije.

6. korak: V naslednjem oknu poiščite možnost Spanje in kliknite nanjo, da se odprejo druge možnosti. Sedaj odprite Omogoči termine bujenja in izberite Nastavitev: Onemogoči. Spremembe potrdite z gumbom V redu.

7. korak: Samodejno prebujanje računalnika pa lahko povzroči tudi strojna oprema.
Odprite Nadzorno ploščo, Sistem in varnost ter pod kategorijo Sistem izberite Upravitelj naprav (morda boste potrebovali skrbniško dovoljenje).

8. korak: Na seznamu izberite strojno opremo, za katero predvidevate oz. veste, da zbuja računalnik in dvakrat kliknite nanjo.

9. korak: V novem oknu odprite zavihek Upravljanje porabe in odstranite kljukico pri možnosti Dovoli tej napravi, da zbudi računalnik. Potrdite z gumbom V redu.

To je vse. Vaš računalnik bi moral sedaj trdno spati, brez nadležnega prebujanja. :)

Komentarji

Leave a reply

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *

*

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>