Pošljite datoteke in povezave na Windows Phone


Lekcija za uporabnike Windows Phone 7 naprav, ki se srečujejo s tem, kako najlažje spraviti dokumente in ostale datoteke na samo napravo.

1. korak: Na svojem Windows Phonu odprite Marketplace in poiščite ter namestite brezplačno aplikacijo Send to WP7.
Zune Software omogoča dodajanje glasbe, slik in videoposnetkov na WP7, ne pa tudi dokumentov (.docx, .xlsx in .pptx). Če si dokumentov ne želite pošiljati sami sebi in že težko čakate na funkcionalnost v Mangu, ki bo prinesla integracijo oblaka SkyDrive (kamor lahko nalagate dokumente) v Office hub, zna biti ta aplikacija v navezi s programom na računalniku oz. razširitvijo v brskalniku, uporabna za vas. Seveda podobne aplikacije obstajajo tudi za pametne telefone z drugim operacijskim sistemom.

2. korak: Potem na računalniku odprite to spletno stran. Kliknite na povezavo Install Send to WP7 Desktop, da prenesete in namestite program na vaš računalnik.
Morda boste pred namestitvijo tega programčka, morali namestiti še .NET Framework 4, ki ga dobite tukaj.
Če na svoj telefon ne želite pošiljati dokumentov, tega programa ne rabite namestit. Za pošiljanje spletenih povezav je dovolj razširitev v brskalniku. Preskočite na 13. korak.

3. korak: Po uspešni namestitvi se program samodejno zažene. Programa ne zaprite.
Sedaj bo potrebno telefon povezati z njim.
Odprite Send to WP7 aplikacijo na telefonu, tapnite na tri pikice v desnem spodnjem kotu, da se odpre meni in izberite settings. Tukaj vidite Pair code, ki pripada vašemu Windows Phonu.

4. korak: To kodo vpišite v okence Pair code v programu Send to WP7 Desktop na vašem računalniku in kliknite na gumb Save. Programa ne zaprite.

5. korak: Računalnik in telefon sta sedaj pripravljena.
Poiščite nek dokument, ki bi ga radi shranili v telefon ali pa si ga tam samo ogledali. Kliknite nanj z desno miškino tipko in izberite Send to WP7.
Program Send to WP7 Desktop na računalniku mora biti odprt, da bo opcija na voljo v kontekstnem meniju. Prav tako mora biti v telefonu zagnana aplikacija Send to WP7.

6. korak: Pojavi se okno, kjer morate izbrati kaj želite.
Če boste pustili označeno Ask me how to transfer files each time se bo to okno pojavilo vedno, ko boste želeli prenesti datoteko v telefon. V primeru da izberete Always use the option I select below pa bo vedno uporabljen tak način prenosa, kot ga boste izbrali tokrat, okno pa se ne bo več pojavljalo.

  • Upload to localhostr.com – datoteke bodo naložene na splet, a morda ne bodo varno shranjene, telefon pa je lahko povezan preko Wi-Fi ali mobilnega omrežja
  • Host directly on my PC – računalnik in telefon morata biti povezana v isto omrežje – Wi-Fi, datoteka pa ne bo nikamor prenesena oz. naložena, ampak bo dostopna direktno iz vašega računalnika; priporočam to možnost, ki bo uporabljena tudi v nadaljevanju
  • Host using my Dropbox account – če uporabljate storitev Dropbox lahko uporabite to možnost, datoteke pa bodo kopirane v vašo mapo in bodo na telefonu na voljo ne glede na izbiro omrežne povezave – Wi-Fi ali 3G

7. korak: V aplikaciji na telefonu se prikaže ime poslane datoteke oz. URL povezave. Če jo želite shraniti oz. si jo ogledati, tapnite na ime.
Tukaj vidite tudi zgodovino poslanih datotek in povezav.

8. korak: Odpre se Internet Explorer in ponudi prenos datoteke. Tapnite na ikono in ustrezna aplikacija (v tem primeru Word) bo datoteko odprla.

9. korak: Ko imate dokument ali bilokatero datoteko odprto si jo lahko trenutno ogledujete.
Če pa bi radi datoteko shranili v sam telefon, tako da bo na voljo tudi kasneje brez povezave, tapnite na tri pikice v desnem spodnjem kotu in izberite Save oz. Save as …

10. korak: V primeru da shranjujete dokument, vam telefon pred shranitvijo v Office hub, ponudi, da le-tega po želji še preimenujete.

11. korak: Če se vrnete v aplikacijo Send to WP7 na seznam poslanih datotek in povezav, vam aplikacija ponuja kar nekaj možnosti upravljanja z njimi. Izberite neko povezavo ali datoteko in pridržite prst na njej, da se odpre kontekstni meni.
Ponuja najrazličnejša iskanja, pošiljanja, pogled podrobnosti itd.

12. korak: Vrnimo se nazaj na računalnik.
Zdaj lahko prej nameščeni program zaprete s klikom na gumb Quit v desnem spodnjem kotu.
Odprite vaš najljubši brskalnik (mora biti eden izmed naslednjih: Internet Explorer, Google Chrome, Opera ali Mozilla Firefox) in spet odprite spletno stran http://www.daveamenta.com/products/chrome-to-wp7/.

13. korak: V kateregakoli zgoraj naštetih brskalnikov lahko namestite razširitev, tako da enostavno pošljete URL povezavo v svoj telefon.
Če uporabljate Google Chrome ali Opero preprosto kliknite na povezavo Download Chrome/Opera extension in v brskalnik namestite razširitev.
Če pa uporabljate Internet Explorer ali Mozilla Firefox boste pred tem morali vpisati še Pair code (glejte 3. korak).

14. korak: Odprite spletno stran, ki bi si jo radi ogledali na Windows Phonu.
Spet odprite aplikacijo Send to WP7 na telefonu. Program Send to WP7 Desktop lahko ostane zaprt, saj za to opravilo ne bo potreben.
V brskalniku kliknite na ikono nameščene razširitve.

15. korak: Ko to storite prvič, morate uporabniki Google Chroma in Opere vpisati Pair code (glejte 3. korak). Po vpisu le-tega kliknite na gumb Save, da se ta stran zapre. Nato na strani, ki bi jo radi poslali na svoj telefon, še enkrat kliknite na ikono razširitve.
Uporabniki Internet Explorerja in Mozille Firefoxa lahko ta korak preskočite, saj ste to naredili že prej.

16. korak: Razširitev v brskalniku pošlje povezavo v telefon tako da je povezava na voljo v aplikaciji Send to WP7. Ko kliknete nanjo, vam stran odpre v Internet Explorerju. Glejte 7. korak.
To je vse in naj vam aplikacija olajša uporabo računalnika in Windows Phona. 🙂

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja