Prenos NLB Proklik in bančnih podatkov na nov računalnik

NLB ProklikV kolikor ste eden izmed mnogih uporabnikov storitve elektronske banke NLB Proklik ste se (oziroma se boste) gotovo srečali z zahtevo po prenosu NLB Proklik-a na drug računalnik. Nasvet velja tudi za uporabnike, ki želijo ponovno namestiti operacijski sistem na istem računalniku. Spodaj je opisan postopek kako se lotiti tega opravila tako, da ne izgubimo pomembnih podatkov.

1. Pojdite v mapo kjer imate nameščen NLB Proklik (ponavadi c:\Program Files\Halcom\Nlb Proklik\)

2. Poiščite datoteki eimenik.mdb in personalebank.mdb in ju shranite na poljuben medij (predlagamo USB ključ)

3. Na novem računalniku izvedite postopek namestite NLB Proklik (priklop pametne kartice, namestitev gonilnika za pametno kartico, namestitev programa NLB Proklik iz priloženega CD-ja).

4. Datoteki iz točke 2. prenesite v mapo, kjer ste namestitli NLB Proklik (ponavadi c:\Program Files\Halcom\Nlb Proklik\)

5. Zaženite program NLB Proklik, osvežite podatke in postopek je končan.

OPOZORILO: Postopek opravljate na lastno odgovornost, v kolikor niste prepričani v svoje računalniške sposobnosti, predlagamo da se obrnete na strokovno pomoč.

Koristne povezave:
http://www.nlb.si/proklik

Komentarji

Leave a reply

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *

*

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>