Vavčer za digitalni marketing

V tem članku bomo opisali kaj je vavčer za digitalni marketing in kako ga lahko podjetja pridobijo.

V Uradnem listu RS je bil 6.9.2019 objavljen Javni poziv za pridobivanje vavčerjev za digitalni marketing. Vavčerji predstavljajo pomoč pri financiranju digitalnega marketing za majhna in srednje velika podjetja iz Vzhodne kohezijske regije, z namenom da se bo s tem povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost ter prihodki od prodaje.

Na javni poziv se lahko prijavijo mikro, majhna in srednje velika podjetja iz Vzhodne kohezijske regije. Poziv je namenjen sofinanciranju stroškov za digitalni marketing. To pomeni, da se vavčer lahko pridobi za:

  • Izdelavo nove spletne strani
  • Izdelavo spletne trgovine
  • Rezervacijske platforme
  • Mobilne aplikacije

Javni poziv je objavljen za obdobje od 2019 do 2023. V tem času se lahko posameznik za sredstva poteguje največ enkrat v vsaki izmed štirih opisanih aktivnostih. Skupno je iz vseh štirih kategorij možno pridobiti največ 8.500 EUR. Višina možnih pridobljenih sredstev na kategorijo se gibljejo od 500 do 2500 EUR.

Višine vrednosti po kategorijah:

  • Izdelava spletne strani: 500 – 1500 EUR
  • Mobilne aplikacije: 500 – 2000 EUR
  • Spletne trgovine: 500 – 2500 EUR
  • Rezervacijske platforme: 500 – 2500 EUR

Če želite pridobiti vavčer morate za izvajalca izbrati enega izmed ponudnikov s seznama, ki jih je odobril Javni sklad RS za podjetništvo. Seznam ponudnikov se nahaja na https://dihslovenia.si/strokovnjaki/ spletni strani Digitalnega inovacijskega stičišča v Sloveniji (DIH Slovenia).

Če želite pridobiti vavčer je potrebno najprej oddati vlogo preko ePortala Slovenskega podjetniškega sklada. Pred oddaje vloge se je potrebno z enim izmed izvajalcev dogovoriti za projekt in finančno vrednost projekta. Za elektronsko oddajo vloge je potrebno digitalno potrdilo, če ga nimate lahko prijavo namesto vas odda svetovalec mreže Slovenskih poslovnih točk (SPOT), v kolikor prijavitelj predhodno pooblasti svetovalca da odda vlogo namesto njega.

Zadnji rok za oddajo vloge je 31.3.2023. Prijavitelji bodo o dodelitvi sredstev obveščeni v roku 15 delovnih dni od prejema vloge na Slovenskem podjetniškem skladu. Izbrani prijavitelji bodo pozvani k podpisu pogodbe. Po končanem projektu je še potrebno izpolniti zahtevek za priznano izplačilo s strani podjetniškega sklada.

V kolikor ste že izkoristili 3 vavčerje iz drugih pozivov (npr. vavčer za certifikate, tržne raziskave in intelektualno lastino) se ne morete prijaviti na dodaten vavčer. Podjetje ima lahko hkrati v izvajanju največ tri vavčerje po različnih javnih pozivih. Dodaten pogoj je tudi, da mora podjetje imeti vsaj enega zaposlenega, vendar ni potrebno, da je zaposlen za polni delovni čas. Vavčer lahko izkoristijo samo podjetja, ki spletna strani še nimajo, ne more se uporabiti za prenovo spletne strani. Na javni poziv se lahko prijavijo tudi podjetja s popoldanskim s.p.-jem v kolikor imajo vsaj enega zaposlenega in izpolnjujejo ostale pogoje javnega poziva.

Dodatne informacije o vavčerju lahko najdete na naslednjih spletnih straneh:

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja